Welke sites bieden mij een kamer/huis?

Een typische studentenkamer. (Bron: Google)

Een typische studentenkamer. (Bron: Google)

Er zijn veel manieren om een huis te vinden. Je kan je ouders lief aankijken zodat ze een appartement voor je kopen, een makelaar inschakelen of wat de meesten doen: op internet zoeken. Als je op Google zoekt naar “studenten woningen” geeft hij ongeveer 955.000 resultaten aan, dus dan rijst de vraag: welke sites zijn de beste die mij kunnen helpen?

Als je op zoek gaat naar een kamer of woning op internet is het slim om je bij studentenwoningweb.nl in te schrijven. Dit kost € 36,50 en is acht jaar geldig. Door middel van de inschrijving bouw je wachttijd op en maak je kans op een woning. Nadeel van deze site is dat het wel enkele jaren kan duren voordat je een woning krijgt en als je per direct op zoek bent is het niet een hele handige site.

Er is ook nog een grote markt van particuliere kamers die te vinden zijn op verschillende websites. Nadeel van deze sites is dat je goed moet uitvinden of de desbetreffende verhuurder betrouwbaar is en of je je mag inschrijven op het adres, zodat je een uitwonende beurs kan ontvangen. Tips waar je op moet letten bij het huren van een woning kun je op deze site vinden.

De bekendste particuliere websites:
Kamernet.nl
Ik denk dat dit de meest bekende kamersite is van Nederland. Registreren op deze site is gratis en dit geeft je toegang om alle kamers te bekijken. Ze hebben een vrij groot aanbod en er worden dagelijks vele kamers te huur geplaatst op de site. Als je wilt reageren op een kamer dan moet je wel betalen. Drie maanden lang onbeperkt reageren kost € 36,- en een maand reageren kost € 21,-.

Kamertje.nl
Op deze site vermelden ze dat ze alle kamers controleren en dus betrouwbaar zijn. Inschrijven voor deze site is gratis, maar net als Kamernet.nl moet je betalen als je wilt reageren. Een maand kost € 19,95, twee maanden kost € 24,95 en drie maanden kost € 29,95. Het is een overzichtelijke site en heeft net als Kamernet veel aanbod. Je kan het aanbod aan kamers bekijken, maar als je er meer over wilt weten, moet je je eerst aanmelden.

Wil je niet op kamers en ga je liever met je vrienden (of vriendinnen) op zoek naar een appartement? Ik heb aan collega’s en vrienden gevraagd, die ook student zijn, hoe zij aan een huis zijn gekomen en zij kwamen met deze sites:

Vlaanderen Meybaum
Dit is een makelaarskantoor die huizen verkoopt en verhuurd. Er is mij ter ore gekomen dat als je een brief stuurt met een foto erbij dat je dan binnen een half jaar tot een jaar kans maakt op een woning. Adres is: Koppelkade 1, 1391 CT, Abcoude.

Prins & Rentals
Dit is een bemiddelingskantoor die je zou kunnen helpen aan een huis. Je kunt je op deze site kosteloos inschrijven en dan gaan zij voor jou op zoek naar een geschikte woning.

Craigslist
Craigslist is een gecentraliseerd netwerk van online gemeenschappen in de Verenigde Staten, waar je advertenties kan vinden voor onder andere huizen. Er is ook een Craigslist voor Amsterdam, waar je ook op zoek kan gaan naar appartementen. Het is een vrij onduidelijke site en op deze site is het ook erg belangrijk dat je rekening houdt met de betrouwbaarheid van de desbetreffende verhuurder. Reageren is gratis.

Naast deze sites zijn er nog ook nog sites zoals Funda en Stadgenoot, die vrij bekend zijn. Bij de huurwoningen op deze sites wordt er meestal een inkomensnorm gevraagd van vier of drie keer de huur.

Weet jij betere sites die je zouden kunnen helpen aan een kamer of appartement? Laat het hieronder weten!

Dit bericht werd geplaatst in Informatie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Welke sites bieden mij een kamer/huis?

  1. Michelle zegt:

    Misschien heb ik een goede aanvullende tip. Ik heb op korte termijn een appartement kunnen huren voor het geld waar je normaal alleen een studentenkamertje hebt. Dit heb ik gedaan via http://www.vastgoedbeschermer.nl . Je huur dan tijdelijk een kamer/pand/huis/appartement (soms zelfs een kerk) tegen lage kosten. Ik vind het zeker de moeite om de site eens te bekijken!

Plaats een reactie