About

Mijn naam is Marlous Blokker en ik ben bijna 24 jaar oud. Ik zit op de School van Journalistiek in Utrecht, maar woon in Amsterdam. Samen met mijn kat Loena Tequila en mijn vriend wonen we in het prachtige dorp Jordaan. In een appartementje op de zolderverdieping, erg klein maar erg gezellig.

Sinds een paar maanden weten we dat we uit het huis moeten. April is de laatste maand dat we er in kunnen blijven zitten, dus nu zijn we flink op zoek. Ik heb eerder nog nooit zo goed moeten zoeken en laat het bij elke halve kennis/collega/hele kennis/vriend/ouders/familie/klasgenoot/random mensen op straat en in de supermarkt vallen dat ik op zoek ben. Maar zodra je het laat vallen, krijg je vaak te horen: ‘Ja ik ben zelf ook op zoek of mijn zus zoekt ook een huis’. Het is moeilijk in Amsterdam en vooral voor studenten. Ze hebben minder te spenderen en huurbazen zijn vaak niet al te enthousiast om een student in hun huis te laten.

Mijn zoektocht ga ik nu combineren met mijn blog. Ik ga kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn voor een student en waarom er zo’n tekort is. En ik hoop natuurlijk dat ik snel een huis vind en dat ik anderen ook hiermee kan helpen.

Dus ben je een student en op zoek naar een woning in Amsterdam? Volg mijn blog en kom er achter wat de beste manieren zijn.

Plaats een reactie